czwartek, 7 sierpnia 2014

chłodnik pomidorowo-arbuzowy z musem jabłkowym

 pycha chłodnik ;) inspiracją do jego wykonania był przepis zamieszczony w czerwcowym Voyage;
potrzebujemy:
 ok 0,5kg ulubionych pomidorów wg mnie najlepsze są słodkie odmiany, ok 1/4 kg części arbuza, ząbek czosnku, 2-3 łyżki dobrej oliwy, sól+zielony pieprz, świeży mus jabłkowy; listki kolendry;
wykonanie:
parzymy pomidory aby obrać je ze skórki ( możemy zmiksować też ze skórkami ), arbuz kroimy na części i wyjmujemy pestki, dodajemy czosnek, oliwę i miksujemy, przyprawiamy, podajemy z listkami kolendry i świeżo strartym musem jabłkowym, smacznego !
 + kwiatek rumianku
 słodkie pomidory od Łukasza z gospodarstwa rolnego w Tłokowie














 
kwiaty cukinii, ogórecznika, aksamitki, rumianku + listki kolendry