niedziela, 17 sierpnia 2014

wege karobowe brownie z pistacjami tofu i kwiatami floksów

 poniżej folksy - spróbujcie jak pysznie smakują ! ;)

 mój wege brownes to zupełna improwizacja... ale jaka pyszna ! ;)
formę wysypałam mileonymi migdałami - aby wchłoneły ewentualny nadmiar oleju kokosowego;

 + trochę całych pisatcji
w rondlu roztapiamy ok pół szklanki oleju kokosowego z 3/4 szklanki cukru ( lub wg uznania ) + karob ok 1/2 szklanki wszystko mieszamy do rozpuszczenia, natępnie dodajemy 1/4 kosztki rozkruszonego tofu + 1/2 szklanki mąki razowej lub z amarantusa ( lub innej ) i 1/3 szklanki mąki kukurydzianej lub gryczanej - jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy mleka roślinnego lub wody, pieczemy 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. smacznego !
ps1.. możemy użyć 1 rodzju mąki
ps.2. na wierzchu ułożyłam ćwiartki śliwki / możemy dodać owoce np borówki
ps.3. wierzch ciasta posypujemy kruszonymi pistacjami i przybierami listkami miety i kwiatami floksów