Wraz z Martą z Play School zorganizowałyśy pierwszą kolację wegańską w ramach Restaurant Day - na całym świecie tego jednego dnia ludzie spotykają się żeby zjeść z przyjaciółmi i nie tylko ;)
/ www.restaurantday.org/pl/ /
wegańskie menu:
* koktajl z pokrzywą + banan + arbuz + ogórek + płatki jaglane + czarny sezam
* zupa pokrzywowa / wywar z warzyw, cydr Kwaśne Jabłko, mleczko kokosowe, suszone pomidory, suszone morele/
* kotleciki jaglane / papryka czerwona+szczypiorek+pieczarki /
* karmelizowana marchewka z chili i czosnkiem / tymianek, rozmaryn, czarny sezam /
* relish z czerwonej cebuli z rabarbarem i chili
* marynowane boczniaki w jabłkach, kiszonych ogórkach z cebulką, czosnkiem, rzeżuchą łąkową+ cydr Kwaśne Jabłko, sok jabłkowy, oliwa
* makaron sojowy z warzywami i szparagami / orzechy arachidowe /
* warzywa z glonami / cukinia, świeży ogórek, papryka, kapusta pekińska, czarny sezam /
* sałata / rukola, ogórek, arbuz, szczypiorek, jasnota biała, płatki stokrotki, prażony słonecznik + dressing /
* deser: mus daktylowy / daktyle, banan, konfitura z czarnej porzeczki z kardamonem / + wiórki i płatki kokosowe, jabłko, borówki, mięta, fiołki, płatki stokrotki
* wegańskie karobowe brownies z fiołkami wonnymi / mąka gryczana, mąka z pestek dyni, mąką kukurydziana, olej kokosowy, karob, cukier trzycinowy, popping z amarantusa
gości dopisali ;) było przemiło i przepysznie - BARDZO DZIĘKUJĘ ! LOVE !
była też kamera ;)
napar z pokrzywy, mięty, kwiatu pierwiosnka + sok z aronii, cytryna
wegańskie brownies ;)
chwila dla reportera
cudne fiołki
relish czerwona cebula + rabarbar
dressing: olej lniany+olej sezamowy+sos sojowy+sok z cytryny+syrop z kwiatów mniszka+czosnek+natka pietruszki+sól+czarny pieprz+papryka gochugaru
#ewapewiosna #ewaperestaurantday #ewapeplayschool #ewapekolacja #ewapewydarzenia