truskawki i płatki róży zapiekane z szałwią pod kruszonką około 20-30 dag truskawek
garść świeżych płatków róży pomarszczonej
kilka listów i kwiatków świeżej szałwii
5 łyżek cukru trzcinowego
kruszonka:
5 łyżek cukru trzcinowego
kruszonka:
5 łyżek płatków jaglanych
2 łyżki płatków owsianych
2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżki płatków migdałowych
łyżka oleju kokosowego
wykonanie:
truskawki kroimy w ćwiartki i układamy ciasno w słoiczkach przekładając je płatkami róży
lekko ugniatamy dodajemy po listku szałwii;
wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy razem tak aby połączyły z olejem i wykładamy je na owoce - lekko ugniatamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st. pieczemy ok 40 minut.
wykonanie:
truskawki kroimy w ćwiartki i układamy ciasno w słoiczkach przekładając je płatkami róży
lekko ugniatamy dodajemy po listku szałwii;
wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy razem tak aby połączyły z olejem i wykładamy je na owoce - lekko ugniatamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st. pieczemy ok 40 minut.