wtorek, 11 września 2012

wachlarze z bakłażanów i nadziewana papryka

 siatka do warzyw JULABAGA

 koktajl o poranku - mleko sojowe z winogronami ;o)



 wyprawa po maślaki







 piękne bałażany inaczej oberżyny..  postanowiłam zrobić z nich wachlarze; każdy nacięłam wzdłuż tak aby można go było rozłożyc jak wachlarz, każdą naciętą część posmarowałam wcześniej przygotowaną oliwą z dodatkiem soli i suszonych ziół; formę do pieczenia wyłożyłam cukinią, cebulką, maślakami, pomidorami - każdą z warstw skrpoiłam oliwą i przyprawiłam a na koniec położyłam piękne bakłażany - zapiekać ok 40 min w temp. 180 stopni
 



 farsz do papryki: kasza jaglana z podsmażonymi kurkami z cebulką i cukinią + świeża nać pietruszki
zapiekać ok 40min w temp.180 st.