kaszę jaglaną gotujemy ( 1 część kaszy w 2 częściach wody ) na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę wrzucamy bakalie i kaszę, często mieszamy, osobno smażywmy banany posypując je cynamonem; wszystko łączymy na talerzu z konfiturami ;) sssycące ;)
pycha !!! 20dkg orzechów zalewamy wodą i zostawiamy na ok 6 godz., następnie miksujemy na gładką masę dodając 1 łyżkę soku z cytryny i 1 łyżkę oleju lnianego, gotowe !
sól himalajska o pięknym różowym kolorze - ucieram ją z ziołami w moździeżu ;)
0,5 kg ziaren słonecznika mielimy lub miksujemy w blenderze, pieczarki, kawałek bakłażana, 1 cebulę, 2 łodygi selera naciowego kroimy i dusimy w rondlu 'na oliwie', łączymy warzywna z miazgą słonecznikową, dodajemy 2 łyżeczki płatków drożdżowych, tymianek, oregano, ostra paprykę zioła prowansalskie, sól, pieprz, liście laurowe - pieczemy ok 50 min w 180 st.