środa, 26 października 2011

zdrowe !

od góry od lewej: ziarna kakowca, pestki moreli, spirulina, jagody goji; 1.ziarna kakowca są bogate w przeciwutleniacze, skoncentrowane mineraly to 100% czystego kako; 2. pestki moreli czyli gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych, są bogate w mineraly a szczególnie w magnez, poza tym zawierają amigdalinę okreslaną jako witamina B17 - ma ona wlasciwosci antyrakowe, witaminę B15 i kwas salicynowy; 3. jagody goji zawierają: izoleucynę, tryptofan, cynk, żelazo, miedź, wapń, german, selen, fosfor, witaminy: B1, B2, B6 i E; od lewej od góry: czosnek nieźwiedzi, suszone platki drożdżowe, mąka z prażonych pestek dyni, mąka z amarntusa, platki amarantusa, olej z czerwonej palmy
moje ulubine oleje: arganowy, z pestek moreli, lniany;

oh! pomidorro jeszcze swieże: