piątek, 31 października 2014

wegańska zupa cebulowo - jabłkowa


 potrzebujemy:
bulion warzywny ok 1 L ( do mojego bulionu dodałam 1 ziemniak, dwie marchewki, czerwoną cebulę, 2 listki kaffiru ), upieczne cebulki ok 0,5kg, mus z  dwóch upieczonych jabłek, mała filiżanka śmietany sojowej lub mleka kokosowego, przyprawy: odrobina chili, pieprz seczuański, kardamon, sól;
do wrzącego bulionu dodajemy, zmiksowane pieczone cebulki, mus z jabłek, śmietanę lub mleko, gotujemy ok 5 min, przyprawiamy... na koniec dodajemy karmelizowną cebulkę;
...może zupa nie wygląda efektownie ale jest bardzo pyszna ! ;)







 upieczone cebulki oraz mus z pieczonych antonówek
 pyszna skarmelizowana słodka cebulka...

 śmietana sojowa