niedziela, 27 lipca 2014

kwiaty cukinii nadziewane farszem z liści ogórecznika, wędzonym tofu, prażonymi wiórkami kokosowymi, żurawiną...



użyłam żeńskich kwiatów cukinii na których nie zawiążą się owoce ;)
farsz: liście ogórecznika, moczymy chwilę w wodzie, płuczemy i osuszamy - kroimy, jednocześnie przygotowujemy osobno pół kostki wędzonego tofu - kroimy w kostkę, 1-2 ząbki czosnku, prażymy ok 3 łyżek wiórków kokosowych, kilkanaście owoców susznej żurawiny siekamy... wrzucamy wszystko na rondel z rozgrzaną oliwą, często mieszamy aż liście ogórecznika się obkurczą, studzimy, następnie miksujemy - doprawiamy solą i pieprzem, nadziewany kwiaty... możemy je lekko "przysmażyć" - wystarczy kilka sekud na rozgrzanej patelni - musimy je szybko obracać... i już ! ;)


































z ciągle uśmiechniętą Agą Kozak ;)
---------------------------------------------------------------------------
PS.
wysłałam dwa zdjęcia z tego postu na konkurs do FOOD & FRIENDS
dotyczył zdjęć "ze śniadania":
do wygrania: śniadanie dla dwóch osób:
i wygrałam ! ;)  CYTUJĘ :
"
ROZWIĄZANIE KONKURSU// ŚNIADANIE „PO PROSTU”

Gratulujemy fantazji Ewie Puławskiej która wygrywa podwójne zaproszenie do Chwila Moment w Gdyni, za śniadanie które nazwaliśmy „Po prostu”
My gdy jemy śniadanie „Po prostu” to składa się najcz...ęściej z bułeczek, twarożku i konfitur. Ewa jednak nie chodzi na skróty jak widać. Gratulacje!

„oto moje zdjęcie śniadaniowe
zawiera po prostu: nadziewane kwiaty cukinii - nadzienie to: liście
ogórecznika duszone z wędzonym tofu, czosnkiem i odrobiną żurawiny ;)”
Zobacz więcej