oto kwitnąca kolendra w towarzystwie niebieskookiego ogórecznika
szybkie danie, przystawka
potrzebujemy brzoskwinie i pomidory, przekrajamy je na połówki i przygotowujemy twarożek z orzechów nerkowaca, czyli:
100g nerkowca zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok 30min, następnie płuczemy i miksujemy z dodatkiem soli, 1 ząbka czosnku, 2 łyżek oleju lnianego, możemy dodać odrobinę wody lub mleka roślinnego i natki pietruszki do masy dodajemy roztary w moździeżu czerowny pieprz i kapary z zalewy, mieszamy i smarujemy brzoskwienie i pomidory;
danie posypujemy płatkami kwiatów: malwy, aksamitki i kolendry ;)
pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st ok 20min. smacznego !
ps.1. pamiętajmy aby twarożek przyprawić mocniej;
ps.2. podczas pieczenia wytworzy się pyszny pomidorowo-brzoskiniowy sos polecam dodać do sałaty;
dostojna czarna malwa ;)
Gucio śpi po nocnych eskapadach a Mika..