pomidory są wdzięcznym "materiałem" do komponowania ciekawch smaków kolorów i faktur
zapraszam do wyprobowania kilku z nich:
1. żóte pomidory ( "złoty ożarowski" ) + morele + imbir + odrobina wody + odrobina oleju lnianego
2. pomidory + śliwki + banan + natka pietruszki + woda
3. pomidory + papryka + sliwki + sok z połowy cytryny + natka pietruszki + woda
4. pomidory + śliwki + natka pietrszuki + woda
5. pomidory + brzoskwinie + liście boćwiny i jarmużu + woda
6. pomidory + rukola + melon
7. pomidory + maliny + jeżyny + kompot z papierówek i winogron + czarny sezam + kwiat koniczyny
ps. każdą z propozycji możecie dowolnie modyfikować, zamiast wody możecie dodawać wystudzony napar z zielonej herbaty czy pokrzywy lub mleko roślinne; przed wypiciem polecam dodać odrobinę dobrego oleju tłoczonego na zimno;