#jedzjabłka
wege jabłecznik:
3/4 oleju kokosowego ( płynnego ) / ewent. olej + 3/4 szklanki cukru + 1 szklanka mąki kukurydzianej + 1/2 szklanki razowej lub pszennej + 1 łyżeczka sody + 5-6 jabłek pokrojonych w ćwiartki;
wykonanie:
do oleju dodajemy cukier i mieszamy aż się rozpuści następnie dodajemy resztę suchych składników ( możemy dodać odrobonę wody lub mleka roślinnego ) po dokładnym wymieszaniu wylewamy do formy - na dnie formy mamy już ułożone wcześniej przygotowane jabłka, pieczemy ok 50 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
podajemy posypane cukrem pudrem trzcinowym i dekorujemy płatkami róży
ps. zapomniałam! ciasto podajemy "odwrócone" czyli jabłka które były ułożone na dnie formy będą na górze ;)
ps. zapomniałam! ciasto podajemy "odwrócone" czyli jabłka które były ułożone na dnie formy będą na górze ;)
i mały wycinek z życia Miki:
a Gucio...