środa, 12 listopada 2014

wegańskie placuszki bananowo-dyniowe / bezglutenowe /




 naprawdę pyszne placuszki w dodatku bezglutenowe można je potraktować jako ciasteczka i od Was zależy ich wielkość i smak - w moich nie dodawałam cukru a głównymi składnikami są:
- kawałek dyni - starłam na tarce na tarce;
- 1-2 banany;
- szklanka mleka roślinnego lub wody
- łyżeczka oleju kokosowego;
- opcjonalnie łyżka jagód goji, czarnego sezamu, płatków jaglanych mogą byc inne bakalie;
wszystko razem miksujemy lub blenderujemy i smażymy
pyszne !




 dodatkowo dodałam: płatki jaglane ( zamiast możcie dodać otręby ), jagody goji, czarny sezam


 placki są lekko słodkie za sprawą banana ;) pysznie smakują z ulubioną konfiturą możecie dodać świeże owoce, ser... po prostu to co lubicie !






 pestki po wysuszeniu do zmielenia ( w całości ) - dodatek do koktajli i jaglanek ;)