piątek, 23 sierpnia 2013

pyszne leczo


sierpień wrzesień idealny czas na leczo, bardzo często wtedy je przygotowuję z różnymi zestawieniami warzywnymi zawsze na bazie cebuli, papryki i pomidorów; moja ulubiona wersja to duszone warzywa z dodatkiem suszonych pomidorów i garści czerwonej soczewicy.... pycha ! 

 skład: cebula, papryka, świeże i suzone pomiodry, cukinia, brokuł, czosnek, garść czerwonej soczewicy, gałązka tymianku i hyzopu, sól, ostra papryka, sól i pieprz; 










 kapliczka stare Liksuy

 ciekawy zestaw ;)




 "Pensjonat u Jacka" - zaciszne miejsce w centrum Olsztyna ;) nad małym prywatnym jeziorkiem;
w karcie dwa dania w opcji wegetrajańskiej - chętnie bym widziała w tym dziale więcej dań w wersji wege i wegan... ale miła atmosfera i widok ukoiły mój ból ;)








 ...i łodka w sam raz dla mnie ;)