sierpień wrzesień idealny czas na leczo, bardzo często wtedy je przygotowuję z różnymi zestawieniami warzywnymi zawsze na bazie cebuli, papryki i pomidorów; moja ulubiona wersja to duszone warzywa z dodatkiem suszonych pomidorów i garści czerwonej soczewicy.... pycha !
skład: cebula, papryka, świeże i suzone pomiodry, cukinia, brokuł, czosnek, garść czerwonej soczewicy, gałązka tymianku i hyzopu, sól, ostra papryka, sól i pieprz;
kapliczka stare Liksuy
ciekawy zestaw ;)
"Pensjonat u Jacka" - zaciszne miejsce w centrum Olsztyna ;) nad małym prywatnym jeziorkiem;
w karcie dwa dania w opcji wegetrajańskiej - chętnie bym widziała w tym dziale więcej dań w wersji wege i wegan... ale miła atmosfera i widok ukoiły mój ból ;)
...i łodka w sam raz dla mnie ;)