znowu coś prostego i szybkiego w przygotowaniu, duszone warzywa na patelni... wcześniej drobno je tarkuje lub szatkuje, przeważnie używam: cebuli/pora, cukinii, marchewki, pietruszki, selera, czosnku, zieleniny: pietruszki czy koperku zależy co akurat mam ;o) przyprawiam ziołami, pieprzem, chili - bo smakuje lepiej "na ostro" dodaje sezamu i czarnuszki - można to oczywiście "zblenderować" na masę ale wolę większe kawałki
a teraz mała relacja z łąkowisk ;o)
owe piękne rośliny o drobnych niebieskich kwiatkach to przetacznik ożankowy
a poniżej na pierwszym planie z białymi kwiatami: marchew zwyczajna
widok na jezioro Zyndackie
przepiękne kolory a te żółte kwiatki to jaskry polne

a to firletka poszarpana - piękna !

widok na kościół w Warpunach

poniżej wyka ptasia bardzo lubię tą roślinkę

ta roślina jest pod ochroną ale nie pamiętam jak się nazywa... hm? dowiem się ;o)

wyka wąskolistna

rumianki i chabry

i mały deser truskawki z mlekiem sojowym am !

pierwsze listki ogórecznika

rukola

hyzop - pyszny z tofu, do sałatek, do marynaty z oleju...

a tu rośnie kapusta pak choy

lebiodka